18 Aug
2020

De kunstkring Noord-Beveland gaat voor de tiende keer exposeren in Land & Zeezicht te Kamperland.

Datum:5 & 6 september 2020
Tijd: vanaf 11.00 tot 17.00 uur
Opening: zaterdag 14.30 uur door burgemeester Mw. Loes Meeuwisse
Adres: St. Felixweg 3, 4493PR Kamperland

35 kunstenaars vullen de ruimte van deze prachtige boeren schuur. Schilderijen in olieverf en acryl zowel op doek als paneel, aquarellen, keramische sculpturen en metalen ,tekeningen, beeldhouwwerken in steen en hout, foto’s, glas/ kunstsieraden worden tentoongesteld.

Inmiddels zijn de deelnemers van de kunstkring uitgebreid rondom Noord-Beveland met Walcheren-Schouwen Duiveland-Zuid-Beveland alles op een locatie die uniek is voor Zeeland.

Ook zijn er gast exposanten gevraagd voor dit jubileumjaar, oud-Noord-Bevelanders uit Amsterdam- Almere-Ede-Putte en Sluis. Onze exposanten  tonen werken die de grenzen vervagen tussen kunst met een grote en kleine K. Hun resultaten willen ze graag laten zien.

 

EDUCATIEF
De basisschool leerlingen van Noord-Beveland hebben een creatief/educatief programma op de vrijdagmorgen, voorafgaande aan de expo krijgen de leerlingen uitleg over de expo en kunnen daarna aan de slag met schilderen, tekenen, beeldhouwen en boetseren enz. Voor deze expo zijn de leerlingen van groep 8 uit Kamperland uitgenodigd.

 

STERREN OP HET DOEK ( zaterdag na de opening )  15.00 uur
In 2017 zijn we gestart met 3 bekende Noord-Bevelanders  (BN-ers ) te schilderen. Inmiddels hangen er 10 portretten aan de bekende portretten wand en  elk jaar komen er 2 a 3 BN-ers bij.

Mevr. Josje de Koning zal na de officiële opening de deelnemers die de bekende portretten ( sterren )hebben geschilderd aan u voorstellen. Dat zijn mevr. Jacomien Verhulst, mevr. Christabell Businue Anvine en dhr. Lloyd Nathanael. Leuk is te melden dat Sil van Mil een van de deelnemers van onze expo kandidaat was bij het TV- programma sterren op het doek van Hanneke Groenteman.
Alle schilderijen staan op een ezel in ringvorm afgedekt, de gastvrouw zal de schilderijen onthullen en een reactie vragen aan de BN-ers. Als er een keuze gemaakt is kan het portret aan de sterren wand. Aansluitend komt er een poseermoment voor de sterren van 2021, dat zijn Mevr. de Bruin (van LUBO ) en Dhr. G Clement. ( van AH )

INFO
Voor meer informatie Hans de jong ( hdejongkt@zeelandnet.nl ) of Ko Bakker ( jmbak@zeelandnet.nl )
Wij volgen de landelijke coronaregels.

DCIM100MEDIADJI_0007.JPG
DCIM100MEDIADJI_0007.JPG