20 Jun
2019

Kunstkring Noord-Beveland gaat voor de negende keer exposeren in Land & Zeezicht te Kamperland.

Datum: 24-25 augustus 2019

Tijd: van 11.00 tot 17.00

32 kunstenaars vullen de grote ruimte van deze prachtige voormalige landbouwschuur. Schilderijen in olieverf en acryl, zowel op doek als paneel, aquarellen , keramische sculpturen, autonoom werk , tekeningen, beeldhouwwerken, foto’s en glas/kunst sierraden worden er tentoongesteld. Inmiddels zijn de deelnemers van de kunstkring uitgebreid rondom Noord-Beveland met Walcheren, Schouwen-Duiveland, Zuid-Beveland.

De exposanten tonen werken die de grenzen vervagen tussen kunst met een grote en kleine K.

Hun resultaten willen ze graag laten zien.

Locatie:
Evenementenlocatie Land & Zeezicht
St. Felixweg 3   4493PR Kamperland

Educatief

Voor de basisschool leerlingen van Noord-Beveland is er een creatief en educatief programma. Op vrijdagmorgen, voorafgaande aan de expo, krijgen de leerlingen uitleg over de expo en mogen daarna aan de slag met schilderen, tekenen, beeldhouwen, boetseren en sierraden maken. Dit jaar zijn groep 7 en 8 van basisschool De Vliete uit Wissenkerke uitgenodigd.

Opening
Interim burgemeester Letty Demmers zal op 24 augustus om 14.30 de expositie met een toost openen.

Sterren op het doek
(zaterdag na de opening 14.35 uur ) We spelen het spel sterren op het doek, het lijkt op het TV -spel van Hanneke Groenteman. In 2017 zijn we gestart met 3 Bekende Noord-bevelanders ( B-N-ers) te schilderen. Deze 3 portretten hangen aan de portretten wand , inmiddels 5 en elk jaar komen er 2 a 3 van bekende noord-bevelanders bij.

Gastvrouw
Voor 2019 is dat Mevr. Josje de Koning. Zij zal na de officiële opening de 3 deelnemers die de 2 nieuwe bekende portretten “Sterren op het doek” hebben geschilderd aan u voorstellen.

Die Sterren zijn: Mevr. Lena Dieleman en Dhr. Hans de Jong.

Leuk is om te melden dat Sil van Mil deelnemer van deze expo 5 jaar geleden kandidaat was bij het TV programma sterren op het doek van Hanneke Groenteman. Dit is terug te vinden op You Tube.

Alle schilderijen staan op een ezel in ringvorm afgedekt , de gastvrouw zal de schilderijen onthullen en een reactie vragen aan de bekende Noord-Bevelanders. Daarna mogen de sterren een keuze maken en hun portret ophangen aan de portretten wand.

Aansluitend komt het moment dat de nieuwe kandidaten voor 2020 mogen poseren. Dat zijn Jacomien Verhulst, Cristall Businue Anvine en Lioyd Nathaniel.

Muziek
Jana Dingemanse zal op zaterdagmiddag het geheel muzikaal omlijsten.

Info
Voor meer info. Hans de Jong (hdejongkt@zeelandnet.nl) en Ko Bakker ( jmbak@zeelandnet.nl )

 

DCIM100MEDIADJI_0007.JPG

sterren op het doek 2 (002)

sterren op het doek 3 (002)